Porsche 911

Porsche 911

Model
911
Type
GT3 | Cup seats + brakes + transmission
Kleur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
152.776 km
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Garantie
6 Maanden
Prijs
€ 64.500.00 Marge

Porsche 911 GT3 Cup 996

Je hebt liefhebbersauto’s zoals de iconische Porsche 911. Je hebt liefhebbersauto’s voor puristen zoals de 911 GT3 en dan komt deze: een Porsche 996 GT3 Cup die werkelijk alle hoeken van de werkplaats heeft gezien! Niet omdat het moet, maar omdat het kan.
De ultieme straatracer uit Duitsland – gebouwd én nieuw geleverd bij onze oosterburen, is van zichzelf al een compromisloze supercar. Dat het nog een paar tandjes extremer kan wordt hierbij dubbel en dwars bewezen. Geen upgrade werd over het hoofd gezien. Deze Porsche is puurder dan puur. Instappen, Schroth racegordels vast en gáán!

Historie

De totaal uitgeklede lichtgewicht Elfer kwam in 2009 in handen terecht van Porsche specialist Rennspeed, die de auto naar Nederland haalde. Waarvoor dank. De 1e eigenaar van eigen bodem bezat de straatlegale GT3 Cup racer van 2010 tot 2015. Daarna nam de – tot nu toe – laatste eigenaar het stokje snel over. En hoe! Elke mogelijke verbetering, hoe groot of klein ook, werd meteen omgezet in actie. Van een compleet nieuwe rolkooi tot aan titanium wielbouten.
De lijst met aanpassingen is groter dan de fanbase van Ferdinand. We kunnen dus niet anders dan een beknopte opsomming maken van de onderhouds-/modificatiehistorie. Zie daarvoor het overzicht onderaan. Erg relevant is natuurlijk de meest recente onderhoudsbeurt, daterend uit 2019, met 2 nieuwe Michelin Cup banden, een bakrevisie, nieuwe koppeling en dito vliegwiel.

In- & exterieur

De 911 GT3 Cup, type 996, is tamelijk eenvoudig te herkennen. Ook in het zwart. De reusachtige achterspoiler, dikke sideskirts, GT3 Cup velgen met daarachter rode remklauwen, het verlaagde onderstel en de prominent frontspoiler kunnen niemand ontgaan. Binnenin is het aantal onderscheidingen minstens zo groot: heuse kuipstoelen met bijpassende racegordels, een brandblusser en carbon hendels voor de motorkap en kofferklep – om maar een paar voorbeelden te noemen. Een voorbode op?

Techniek & performance

Nou en of! Een ‘normale’ 911 plakt al behoorlijk aan het asfalt. Een GT3 gaat als op rails en de Cup-versie is zo compromisloos en hard als een circuitracer pur sang. Dankzij alle aanpassingen lijkt dit exemplaar de grenzen zowaar nog nét even verder te hebben opgerekt. De 3,6 liter 6-cilinder boxer met 360 pk laat zich nooit ofte nimmer van de wijs brengen, presteert optimaal en knalt ‘zomaar’ voorbij de magische 300 km/h. Wie is er klaar om voortaan sneller dan ooit door de bocht te gaan? Wil de échte liefhebber alstublieft opstaan?

Historie overzicht:

Januari 2015
RSS lock plate kit
15mm spacers
tow hooks
brandblusser met stoelbevestiging incl. rennline stoelbevestiging stappenmotor schoongemaakt nieuwe achteruitrijschakelaar op de bak geplaatst gordel doorvoer plastic van de rijdersstoel vervangen ivm afgebroken schroef direhoekjes in koplampen (transparant) vervangen ivm vocht in de driehoekjes rode toerentellerplaat auto swissvax laten behandelen

Februari 2015
nieuwe condensatoren
nieuwe stappenmotor
nieuwe luchtmassameter

Maart 2015
ram air montage
RS schakel kabels monteren
nieuwe radiateurs en beugels
groter gaskleppenhuis en plenum

Mei 2015
NOS gt3 mk1 wielset gekocht
michelin pilot sport cup 2 banden gekocht verstelbare stabis voorzijde van porsche motorsport carbon hendels motorkap en kofferklep poetsen aico leiding vervangen zat een gaatje in

September 2015
APK
titanium wielbouten
nieuwe matten
nieuwe speakers alpine voor en achter
accu lichtgewicht
accu bevestigingsplaat rennline met switch

Januari 2016
olie beurt
nieuwe kooi
kooi laten coaten
nieuwe gordels
ECU laten aanpassen op de uitlaat en gasklep, zelfde tolerantie gehouden als standaard cup shifter bussen bak mount inserts rem vloeistof vervangen cup 6 pods klauwen voor en nieuwe schijven 350 mm nieuwe blokken pagid yellow stuff

April 2016
    rennline vertselbare stabi
    spiegel zonneklep vervangen
    porsche classic radio geplaatst
    iphone 6 houder


November 2016
schokbrekers voor laten reviseren
carbon deurgrepen

Januari 2017
tirestickers
Update 2019
Nieuwe banden
Bak revisie
Nieuwe koppeling
Nieuw vliegwiel

Deze auto leasen of financieren?

In samenwerking met AFIC, specialist in financieringen en verzekeringen, kunnen wij voor u een passende financiering realiseren. Met een financial lease kost het u geen liquiditeit en profiteert u van vele (fiscale) voordelen.

Zakelijk
Particulier
Aanschafprijs
BTW
Leasebedrag
Slottermijn
Opnieuw berekenen

Dit is een BTW auto. Bij aankoop betaald u zelf de BTW en kunt u de aanschafprijs exclusief BTW financieren.

Carbon interieur-afwerking
Carbon sportstoelen
lederen bekleding
Radio/CD speler
Rode remklauwen
Rolkooi
Sportonderstel
sportuitlaat
USB-poort
 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.