Maserati GranTurismo

Maserati GranTurismo

Model
GranTurismo
Type
4.7 Sport | Rosso Mondiale | Bose Surround | Alcantara int.
Factory Color
rossomondiale
Transmission
automaat
Mileage
40.677 km
Year
2013
Fuel
benzine
Price
€ 69.500.00 }incl. BPM

The english description is not yet available for this vehicle. We would gladly provide you with more information by telephone or email. Our sincere apologies for this matter.

Maserati GranTurismo 4.7 Sport Rosso Mondiale

Het is dat de kaart iets ander vermeldt, anders zouden we toch zweren dat de Rode Zee aan de Verenigde Arabische Emiraten zou grenzen. De reden: deze bizar mooie Maserati GranTurismo Sport, uitgevoerd in het – jawel – knalrood. Sinds wanneer gaat een elegant GT-design samen met een hardcore supercar tint? Sinds deze origineel in Oman afgeleverde drietand nieuw aan de neef van de koning is verkocht op zo’n 500 km van Dubai. Zijn opvolger verhuisde de Maserati mee naar Nederland. Eigenaar nummer 3 staat inmiddels te trappelen van ongeduld, vermoeden we. Gelukkig is een afspraak bij Prins zo gemaakt!

Exterieur
Gewaagd is niet het juist woord. Deze GranTurismo 4.7 Sport is tot stand gekomen met de overtuiging dat een Italiaans snelheidswonder rood moet kleuren. Vuurrood. En waarom ook niet? De Maserati GT is en blijft een sportauto pur sang, dus het is misschien nog wel opvallender dat er zo weinig exemplaren Rosso Mondiale kleuren. Zeker in combinatie met de agressievere MC Design neus, inclusief prominent aanwezige luchtinlaten aan weerszijden, lijkt de Maserati al op snelheid te zijn nog voordat de motor gestart is. De antracietkleurige 20 inch Astro wielen en dito uitlaateindstukken maken de GranTurismo extra bruut. De Rosso remklauwen en donkere koplampbehuizingen van de Sport uitvoering accentueren respectievelijk de vlammend rode carrosserie en contrasterend zwarte details. Hier kunnen we wel aan wennen!

Interieur
Vanbinnen is deze bijzondere Maserati GranTurismo Sport minstens zo indrukwekkend. Aan onderscheid geen gebrek dankzij een unieke combinatie van Alcantara en Rosso Corallo lederen bekleding door het hele interieur. Met de nadruk op het hele interieur. De twee kleuren ontmoeten elkaar op het dashboard, de stoelen, midden-/tunnelconsole, deurpanelen en zelfs het stuurwiel is two-tone uitgerust. Nero stiksels en dito emblemen in de hoofdsteunen zorgen zowaar voor nog meer contrast. Let ook op de rode biesjes langs zwarte vloermatten en het aluminium rempedaal inclusief rood MC-opschrift. Inderdaad, geen detail werd over het hoofd gezien bij de totstandkoming van deze fraaie GT 4.7!

Opties & extra’s
Bloedje mooi is tevens hoe de optionele comfortstoelen de voorste inzittenden in hun greep houden, terwijl het uiterste van de MC Stradale lookalike wordt gevraagd qua performance. De elektrisch verstelling gaat samen met een handige geheugenfunctie, mocht u op een blauwe maandag het stuur een keer uit handen te geven. Ondertussen blaast het Bose audiosysteem een aardig deuntje mee. Dat is vooral lekker wanneer u de rechtervoet een beetje meer ontspanning gunt. Het schijnt namelijk zelfs voor zo’n hoogwaardige geluidsinstallatie nogal een uitdaging te zijn om boven de bloedstollende V8-tune uit te komen. Ach, er zijn ergere dingen…

Techniek & performance
Eenmaal de 0-100 km/h sprint binnen 4,8 seconden volbracht, begint u zich serieus af te vragen waarom er überhaupt een radio in zit. Naar de melodie van 460 paarden in een atmosferische 8-cilinder kunt u toch de hele dag luisteren? Heuveltje af sluit de magische 4,7 liter V8 zich echt wel aan bij de 300+ club met een topsnelheid van 299 km/h op papier. Geen wonder dat geregeld de indruk wordt gewekt dat dit paradepaardje onder de GT’s rechtstreeks uit Maranello komt. Er zijn mindere merken om mee vergeleken te worden…

Met hartelijke groet, Prins Esclusivo.

alarmklasse1startblokkering
alcantarabekleding
alcantaradashboard
Alcantara headlining
ABS
audio-navigatiefullmap
Bi-xenon headlights
bosesurroundsound
koplampreiniging
lichtmetalenvelgen20
Rear parking sensor
 
 
 
 

wijhechtenveelwaardeaandebeschermingvanuwpersoonsgegevensbekijkonzeprivacypolicyvoormeerinformatiehierover