Mercedes-Benz SLS

Mercedes-Benz SLS

Model
SLS
Type
Coupé 6.3 AMG
Factory Color
iridiumsilvermetallic
Transmission
automaat
Mileage
57.300 km
Year
2010
Fuel
benzine
Bovag guarantee
6 Months
Price
€ 189.500.00 }incl. BPM

The english description is not yet available for this vehicle. We would gladly provide you with more information by telephone or email. Our sincere apologies for this matter.

Als deze “Silberpfeil” net zo dominant is als Mercedes F1’s in het tijdperk waarin ze ook daadwerkelijk zilverkleurig waren, kan de rest van supercar land wel inpakken. We verklappen alvast: de Mercedes-Benz SLS AMG op uw scherm stelt allerminst teleur. Niet voor niets is het al sinds 2015 een échte Prins-bolide. Inderdaad, deze prachtige Mercedes SLS is een oude bekende van ons. De voormalig eigenaar heeft er naar eigen zeggen de afgelopen 5 jaren met heel veel plezier in gestuurd. En tevens heel veel stijl, refererend aan de fijne kleurstelling en optielijst…

Exterieur

Je hoeft geen verstand van auto’s te hebben om te kunnen zien dat de Mercedes SLS AMG is gebaseerd op een legende uit het verleden. De Mercedes historie is bijzonder rijk te noemen, maar er is één model dat er met kop en vleugeldeuren bovenuit torent: de enige echte 300SL “Gullwing”. Feitelijk is de SLS AMG de virtuele opvolger van deze iconische Benz uit de jaren 50. En dat zie je. Op de eerste plaats aan de karakteristieke, naar boven openende portieren. Maar ook de extreem lange neus met reusachtig brede grille, de ver naar achteren geplaatste cabine, luchtinlaten in de voorste schermen en korte ronde achtersteven verwijzen naar het origineel. Dit exemplaar draagt zijn roots met trots én doet de bijnaam “Silberpfeil” of “Silver Arrows” eer aan met zijn Iridium Silber lakwerk. Alsof het model zelf nog niet tijdloos (en) mooi genoeg was…

Interieur

Het in 2010 geconstrueerde dashboard uit de ster van het heden mag natuurlijk op geen enkele manier vergeleken worden met het exemplaar dat uit 1954 stamt. De kwaliteit, afwerking, technologie én het materiaalgebruik zijn immers van een totaal ander niveau. Toch zijn er gelijkenissen: de basisopzet is namelijk in beide gevallen minimalistisch qua vorm. Dit betekent een opvallend ondiep en lekker strak dashboard, zonder fratsen. Verder is het instrumentarium compact en zijn de tellers plus meters analoog, maar daar houden de overeenkomsten eigenlijk wel op. Zelfs het stuurwiel van de Mercedes SLS is niet meer de oude, met zijn afgevlakte onderzijde. En dan de aluminium midden-/tunnelconsole: die is zó breed, dat je bijna geneigd bent om nog een 3e persoon mee te nemen. Beter van niet. Dit fraaie binnenste is voorzien van Berryrot Exclusive lederen bekleding, compleet met zwarte biesjes. Een samenstelling die zijn voorganger niet vreemd was… Dus tóch. De Dinamica zwarte hemelbekleding is op zijn beurt weer helemaal nieuw voor een gevleugelde Benz. Kunnen we mee leven.

Opties & extra’s

Voor de verdere aankleding van deze smaakvolle Mercedes-Benz SLS AMG zorgen verwarmde stoelen inclusief memoryfunctie, bi-xenonkoplampen en Bluetooth. Met laatstgenoemde optie koppelt u uw smartphone eenvoudig aan de Benz. Handig voor wie zijn of haar favoriete muziek op de telefoon heeft opgeslagen en deze eens écht goed wil beleven in de compacte concertzaal genaamd SLS AMG. Want zó waanzinnig klinkt het geïntegreerde Bang & Olufsen audiosysteem.

Techniek & performance

Redenen om het volume van B&O’s Sound System naar beneden te schroeven zijn er echter ook. In totaal 571 stuks om precies te zijn. De andere muziek wordt namelijk geproduceerd door het 8-koppige symfonieorkest uit het vooronder. De 6,3 liter V8 is van het atmosferische soort en levert 571 pk / 650 Nm koppel; een meesterlijk concept van de AMG-divisie. En zo klinkt hij ook. Verder wordt het vermogen van de magische machine één op één vertaald in bloedstollende prestaties: 0-100 km/h in 3,8 seconden en een topsnelheid van 317 km/h zijn met recht pijlsnel te noemen. En ook de positie van de motor, vlak achter de vooras, staat in het verlengde van ultieme performance: het zorgt voor een betere gewichtsverdeling en een dito balans, dus betere rijeigenschappen. Wie wil dat zelf eens proberen?

Met vriendelijke groet,
Prins Esclusivo.

Alarm system
Alcantara headlining
Aluminum trim
Aluminum sportpedals
boaudiosysteem
Climate control
Cruise control
Leather furnishing
Metal color
Navigation
parkeersensorvoorenachter
schakelmogelijkheidaanstuurwiel
Xenon headlights
 
 
 
 

wijhechtenveelwaardeaandebeschermingvanuwpersoonsgegevensbekijkonzeprivacypolicyvoormeerinformatiehierover