Ferrari 360

Ferrari 360

Model
360
Type
Spider | manual | perfect condition!
Factory Color
argentonurburgring
Transmission
handgeschakeld
Mileage
74.210 km
Year
2003
Fuel
benzine
Guarantee
6 Maanden

The english description is not yet available for this vehicle. We would gladly provide you with more information by telephone or email. Our sincere apologies for this matter.

Ferrari 360 Spider

De Ferrari 360 heeft alles in zich om uit te groeien tot een heuse klassieker. Pak een uitstekend onderhouden Spider uitvoering in tijdloos zilver met een handgeschakelde (!) transmissie en Rosso interieur, en je heb gegarandeerd goud in handen. Dit schitterende raspaard legt immers letterlijk en figuurlijk haar ziel bloot. En oh, wat is die mooi…
De Ferrari 360 Spider op uw beeldscherm is van september 2003. Sinds 2005 staat de Italiaanse volbloed op Nederlands kenteken. De volledige historie is bekend en aantoonbaar. Kers op de taart zijn de zeer gewilde opties, waaronder een sportuitlaat!

Exterieur

Hadden we een grote lijst, dan zouden we deze 360 meteen aan de muur hangen, zó’n waanzinnig plaatje is het om te zien. Het natuurlijke verloop van de carrosserie, de sierlijke lijnen en sexy rondingen; dit is typisch een Ferrari die mooi is door zijn ‘eenvoud’. Natuurlijk is het design super doordacht, maar geen enkel detail ziet er gekunsteld uit. Eerder als een kunstwerk. Ontworpen door – hoe kan het ook anders – Pininfarina.
De Ferrari 360 en met name de Spider, is één van de weinige Ferrari’s die schreeuwt om een ingetogen kleurstelling. Niet omdat knalrood of -geel haar minder goed staat, integendeel, maar het is alsof de auto wil bewijzen dat ze in soberdere tinten evengoed tot haar recht komt. Argento Nurburgring ís zo’n tint. Optisch gezien zijn de velgen één met de carrosserie, terwijl finesses zoals de Scuderia Ferrari Shields, Challenge Stradale grille achter en Rosso remklauwen subtiel laten doorschemeren (de grille zelfs letterlijk!) wat voor beestachtige superkrachten er onder de huid van de bescheiden gekleurde Prancing Horse schuilgaan.

Interieur & uitrusting

Extra karakter wordt getoond in de cockpit van de Ferrari. De bloedlijn van de legende uit Maranello wordt hier wel erg duidelijk. We kunnen het enkel toejuichen… Het Rosso lederen binnenste weet altijd een glimlach op je gezicht te toveren; de kleur verrast, maar verveelt nooit. Echter, voor de perfecte samenstelling is meer nodig. Daytona Style sportstoelen bijvoorbeeld, een originele Becker/Ferrari radio en prachtig uitgefreesde schakelcoulissen met daarin een traditionele aluminium pookknop. Deze Ferrari heeft het allemaal. Plus nog een beetje extra…

Techniek & performance

Startknop? Welke startknop? Na een lekker ouderwetse draai aan de sleutel in het contactslot komen 8 cilinders en 400 pk’s brullend tot leven. In dit geval nog net even luider dan ‘normaal’, dankzij de sportuitlaat. Sound en uitrusting (Challenge Stradale grille) zijn daarmee in harmonie. Officieel is de Spider nooit als straatversie (Stradale) van de hardcore raceauto (Challenge) geleverd, dus is dit het beste dat er onder de 360’s te verkrijgen is: inclusief rauw geluid én een open dak. Hoe dat klinkt bij 8.500 tpm? Ooit naar Bach geluisterd in een tunnel?

Met vriendelijke groet,
Prins Esclusivo

Airbag driver
Airbag passenger
Airconditioning
alarmklasse1startblokkering
ABS
Electric front windows
Tinted glass
xenonkoplampen
 
 
 
 

wijhechtenveelwaardeaandebeschermingvanuwpersoonsgegevensbekijkonzeprivacypolicyvoormeerinformatiehierover