Ferrari 812

Ferrari 812

Model
812
Type
6.5 V12 Superfast | Full carbon spec | Lift | Camera v+a | JBL
Factory Color
nerodaytona
Transmission
automaat
Mileage
10.432 km
Year
2019
Fuel
benzine
Guarantee
6 Maanden

The english description is not yet available for this vehicle. We would gladly provide you with more information by telephone or email. Our sincere apologies for this matter.

Ferrari 812 Superfast

Na het doorspitten van de indrukwekkend lange optielijst van deze bijzondere Ferrari 812 Superfast, slaat heel even de twijfel toe: is de supercar eigenlijk wel zwart? Of is het allemaal carbon waar we naar zitten te kijken? Het scheelt niet veel. Naast alle gewichtsbesparende onderdelen, zit de 812 ook vol met luxe: een Suspension Lifter, Passenger Display, camera’s voor en achter plus een JBL audiosysteem staan afgevinkt. Zelfs een originele 812-trolley en bijpassende tas uitgevoerd in Nero met Rosso details mag niet ontbreken. Een unieke samenstelling voor een unieke auto. Ontdek de 800 pk sterke Ferrari Superfast bij Prins.

Exterieur
Het is nog niet zo eenvoudig om een egaal zwarte koets eruit te laten springen qua esthetiek. Maar Ferrari flikt het. En hoe! Aerodynamisch gezien is de 812 Superfast grensverleggend. Inkepingen, koelsleuven, luchtgeleiders, airducts en een diffusor achter bepalen grotendeels het beeld dat we van deze sensationeel mooie supercar hebben. Het ene detail is nog spectaculairder dan de ander. Misschien wel juíst in het zwart. Het Nero Daytona koetswerk heeft met al die openingen en bijzondere stroomlijn namelijk iets mysterieus over zich. Meer nog dan we van de Ferrari 812 Superfast gewend zijn. Dat de uitlaateindstukken antraciet kleuren en de 20 inch grote Forged wielen een Glossy Black afwerking hebben, helpt natuurlijk ook mee. Erachter schuilen Rosso remklauwen. Lekker “in your face”. De Scuderia Ferrari Shields zijn ondertussen hartstikke geel en steken zodoende eveneens briljant af bij de inktzwarte carrosserie – precies zoals ’t hoort. Maar waar is al dat carbon dan gebleven? Het mag dan op dit exemplaar wellicht minder opvallen, minder indrukwekkend is het daarmee niet. Met liefde lopen we de onderdelen samen met u langs: de frontsplitter, inserts in de voorbumper, sideskirts, delen van de achterbumper, buitenspiegels, luchtroosters en zelfs de naafkapjes op de wielen hebben een carbon finish. Wauw.

Interieur
Minstens zo mysterieus én spannend is het interieur. De zwart/rode lijn wordt letterlijk doorgetrokken in de 812-cockpit. De combinatie Nero lederen bekleding met Alcantara vlakken heeft duidelijk de overhand. Rosso stiksels, biesjes en middenbanen leggen het accent op het opzwepende Ferrari-hart. Daarover gesproken: ook de gestikte logo’s in de hoofdsteunen kleuren knalrood. En terecht. Uiteraard speelt koolstofvezel binnenin de 812 Superfast al net zo’n prominente rol. De carbon finish komt terug in de vorm van een lichtgewicht lijst achter de voorstoelen, Driver Zone inclusief LED Shift Indicator én Central Bridge. In de praktijk komt het er dus op neer dat de midden-/tunnelconsole bestaat uit koolstofvezel met aansluitend een Alcantara middenarmsteun, beide vergezeld door Rosso banen langs de zijkanten. Het dashboard heeft op zijn beurt een lederen bovenzijde en Alcantara onderzijde, zowel horizontale als verticale strepen in Rosso plus een carbon stuurwiel en dito schakelflippers. Hoe compleet wilt u het hebben?

Opties & extra’s
En dan zijn we er nog niet qua opties. Verre van zelfs. Onze Ferrari 812 Superfast is uitgerust met volledig elektrisch verstelbare stoelen, camera’s voor en achter plus een Passenger Display. Zoeken naar de ideale zitpositie, maximaal overzicht rondom de auto en de meest relevante informatie aan boord van de Superfast Ferrari is daarmee verleden tijd. Dit geldt zowel voor de bestuurder als de bijrijder. De waanzinnige geluidsinstallatie van JBL is er ook voor elke inzittende. Wie een beetje zijn best doet met de volumeknop trakteert buitenstaander eveneens op een geweldige sound. Al zullen die al gauw genoegen nemen met de muziek die de V12 produceert.

Techniek & performance
De atmosferische (!) 12-cilinder ligt voorin de lange neus van de 812 opgesteld en perst 800 paarden uit het 6,5 liter V12-blok zónder daarbij een beroep te doen op turbo’s, elektromotoren of andere hulpmiddelen. Kortom, de manier waarop de Superfast binnen 2,9 seconden van 0 naar 100 km/h spurt, is puur natuur. Heel onnatuurlijk is het gevoel dat je krijgt tijdens het zoeken naar de limiet. Want waar ligt die? Wij hebben ‘m nog niet gevonden. Al meldt Ferrari wél dat de 812 op z’n top de 340 km/h haalt. Geloven we meteen, gezien de bizarre krachtsexplosie. En met zoveel grip kan het maar zo zijn dat het asfalt onder u nog eerder verbrandt dan het rubber. U bent gewaarschuwd…

Met vriendelijke groet,
Prins Esclusivo.

alarmklasse1startblokkering
alcantaraonderkantdashboard
ABS
carbonafwerkinginterieur
carboncentralbridge
carbondashboard
carbondeurgrepen
carbondeurpanelen
carbondiffuser
carbondriverzone
carbonfrontspoiler
carbongrille
carboninleginstuurwiel
carboninterieur-afwerking
carbonluchtroosters
carbonmiddenconsole
carbonsideskirts
carbonspiegels
comfortstoelen
elektrischverstelbarestoelenmetgeheugen
JBL audio
lichtmetalenvelgen20
passengerdisplay
Red calipers
rondomzichtcamera
schakelmogelijkheidaanstuurwiel
scuderiaemblemem
stoelen-pakket
speed dependent power steering
Multifunctional steering wheel
suspensionlifter
Heated front seats
 
 
 
 

wijhechtenveelwaardeaandebeschermingvanuwpersoonsgegevensbekijkonzeprivacypolicyvoormeerinformatiehierover