488GTO

Ferrari 488 Speciale of GTO

Deze debutante gaat al onze aandacht opeisen.. gegarandeerd! Het wordt in maart exact drie jaar geleden dat Ferrari de 488 GTB onthulde. Op het podium pronkte destijds, in een vurig rode jas, het perfectionisme van Ferrari! En nu, drie jaar later, willen de Italianen bewijzen dat het nóg beter kan, nóg.. specialer!

En dat gaan ze doen met de Ferrari 488 Specialé. Of 488 GTO? Wie zal het zeggen, de naam is vooralsnog niet bekend gemaakt. Misschien wordt het zelfs wel een 488M van 'Modificata'.

Het is geen geheim dat de 'gepeperde' 488 dezelfde geblazen V8 krijgt als de GTB, alleen dit keer produceert de krachtbron waarschijnlijk maarliefst 700 pk’s! En dat vermogen is hard nodig, want Ferrari legt de lat hoog.. heel erg hoog! De nieuwe 488 moet de snelste productieauto ooit worden op het Pista di Fiorano! Dat betekend dat hij het op moet nemen tegen de La Ferrari… de toon is gezet!

Om de 488 voor te bereiden op zijn heilige missie heeft Ferrari het nodige aangepast: de 488 heeft geen automatten en geen dashboardkastje. Alles wat ‘overbodig’ is, is over boord gegooid en dat maakt hem lichter, én sneller. De aerodynamica is met 20% verbeterd ten opzichte met dat van de standaard 488 GTB en de transmissie is opnieuw geprogrammeerd. Én hij krijgt een sportuitlaat! Helaas is dat alles wat we tot nu toe mogen weten. Wat we niet mogen weten is hoe hij er uit gaat zien, maar dankzij een zorgvuldig weggestopte telefoon en het internet weten we het stiekem toch. Ai... Maar mooi is ie! 

Bekijk hier ook de teaser die Ferrari onlangs presenteerde op hun Facebook pagina.