Ferrari naar Le Mans?

Gaat Ferrari voor een sensationele terugkeer naar Le Mans?

Ferrari vs Porsche in de LMP1 klasse op Le Mans. Het belooft weer een historische ontmoeting te worden. Een ontmoeting waar we al sinds de jaren 70 naar uitkijken. Toen was het de Duitse 12 cilinder boxer van de 917 die het won van de V12 Ferrari 512 uit Maranello. Wie weet wat ons dit keer te wachten staat?   

Deze digitaal gecreëerde beelden geven een idee hoe de toekomstige Ferrari LMP1 racer eruit zou kunnen zien. Hoewel ze niet officieel door Ferrari zijn gemaakt, lijkt het er op dat Porsches 919 Hybrid een geduchte tegenstander krijgt. Hopelijk slaagt Ferrari er in om de somberheid van de huidige LMP1 klasse op te heffen.
 
Het afscheid van ex-Ferrari-voorzitter Luca di Montezemolo betekent een mogelijke verandering van richting. En zou er toe kunnen leiden dat de horizon van de motorsport afdeling wordt verbreed. Juist nú lijkt het voor Ferrari een perfect moment om terug te keren naar Le Mans en definitief af te rekenen met de wanorde en slechte resultaten van het huidige Formule 1 team.
 
Hints en geruchten zijn er in overvloed. Ex-voorzitter Di Montezemolo zei vorig jaar nog: "Het idee van het racen op Le Mans in de LMP1 klasse spreekt me enorm aan! Wie weet kunnen we op een dag terugkeren en winnen. Misschien moeten we het wat serieuzer aandacht geven."
 
Over Ferrari’s naaste on-en off-track rivaal McLaren wordt gefluisterd dat ze werken aan een terugkeer naar Le Mans, samen met F1 partners Honda en Ford. Het zou gaan om een project waarmee ze de 50ste verjaardag van de eerste overwinning van de GT40's op het Circuit de la Sarthe in 2016 willen markeren. Daarnaast lijkt ook Jaguar te zoeken naar mogelijkheden om het legendarische race-verleden nieuw leven in te blazen.
 
Naar verluidt zal Fernando Alonso naar McLaren verhuizen en wordt hij hoogst waarschijnlijk vervangen door Vettel. Maar of dat ook werkelijk zo is, blijft de vraag. Alonso zelf gaf te kennen dat hij zal doen wat het beste is voor Ferrari en dat hij uiteindelijk een logische keuze zou maken. Misschien is dat juist wel een stille hint dat hij zich met Ferrari op een Le Mans project gaat storten.
 
We zijn in ieder geval razend benieuwd hoe het La Mans podium er in de toekomst uit ziet!