cullinan

Rolls Royce Cullinan

De Rolls Royce Cullinan is één van de debutanten tijdens de Autosalon van Genève in maart. Wat maakt deze auto zo bijzonder en wat weten we allemaal al?

Afijn, bij de Ferrari 488 Speciale staan we al luid te applaudisseren voordat het gordijn aan de kant glijdt, maar bij de Rolls Royce Cullinan blijven we even afwachtend op onze stoel zitten. De Britse autofabrikant gaat mee met de SUV-trend en wij weten nog niet goed wat we daarvan moeten vinden. Datzelfde onderbuikgevoel kregen we ook toen Lamborghini de komst van de Urus aankondigde. Die is inmiddels geïntroduceerd en wij moeten er nog steeds aan wennen.

Over het uiterlijk van de Cullinan wordt veel gespeculeerd. Het internet staat vol met compositietekeningen maar ze lijken geen van allen op elkaar. Natuurlijk zijn er al wel veel spy-shots, maar daar kunnen we alleen maar uit opmaken dat de Cullinan nogal omvangrijk wordt. Wat we wel weten is dat hij de 6.6 liter V12 krijgt die ook in de Phantom ligt. En, om er toch écht een SUV van te maken, krijgt hij een bewerkte versie van het all-wheel-drive systeem van de BMW X5.

Wij zijn benieuwd!