Ferrari 458

Ferrari 458

Model
458
Type
Italia
Fabriekskleur
Nero
Transmissie
Automaat
KM Stand
79.331 km
Bouwjaar
2010
Brandstof
Benzine
Garantie
Garantie in overleg

Op de vraag of een rasecht, zeer geavanceerd snelheidswonder als de Ferrari 458 Italia ook een vorm van distinctie en stijl kan uitstralen, kunnen we sinds het zien van dit bijzonder fraaie exemplaar – afkomstig van een trouwe Prins klant, wie de auto in 2013 bij ons kocht – volmondig JA antwoorden.
Oog in oog staan met dit mysterieuze zwarte pareltje uit bella Italia is als de eerste ontmoeting met je grote liefde: een beeld dat voor eeuwig en altijd in je geheugen staat gegrift. En dan te weten dat ze ook nog eens uitstekend is onderhouden en in oogverblindend mooie staat verkeert… Hoe begerenswaardig wilt u het hebben?

Exterieur

De betoverende indruk die de strikte 2-zitter bij de eerste (alsmede de daaropvolgende) kennismaking(en) achterlaat, houdt voor een groot deel verband met de egaal zwarte buitenzijde. Het donkere koetswerk is erg intens en zou niet misstaan in een film van de held uit Gotham City. Wie weet gaat de man in vleermuispak nog eens overstag…
De glans van de lak is hevig te noemen, en dat is helemaal geen vanzelfsprekendheid. Integendeel. Het betreft hier namelijk een non-metallic lak. Zwarter dan dit gaat het dus niet worden! In het verlengde van de mystiek getinte carrosserie, staat de waanzinnig gelijnde 458 op donkergrijze velgen. Erachter gaan Giallo remklauwen schuil, die op hun beurt perfect matchen bij de Scuderia Ferrari Shields op de voorste schermen van de Italia.

Interieur

Aan de binnenzijde zijn de duistere invloeden eveneens toonaangevend. Het Nero leder op onder andere de elektrische verstelbare stoelen wordt weliswaar onderbroken door witte contrast stiksels, maar dit voorkomt niet dat het gitzwarte raspaard volledig in harmonie is met de buitenzijde.
Behalve met leder, is de supersporter van Ferrari rijkelijk bekleed met Alcantara. Zwart Alcantara, welteverstaan. U treft het op de raamstijlen en armleuningen in de portieren. Qua kleurstelling zijn er duidelijk geen concessies gedaan aan boord van de 458. Geef de verantwoordelijke hiervoor eens ongelijk…

Techniek & performance

Zo discreet verpakt als de Italia is, zo uitgesproken zijn de prestaties en de bijbehorende soundtrack. De ‘Black Magic’ Ferrari wordt aangedreven door een 570 pk sterk juweel, pronkend vanuit een ‘vitrine’ in het achteronder. Het ‘kloppend hart’ gaat gekoppeld aan een razendsnelle, 7-traps transmissie met dubbele koppeling: goed voor minimaal tijdverlies bij op- en terugschakelen.
Deze explosieve combinatie zorgt ervoor dat de 4,5 liter Ferrari V8 slechts 3,4 seconden nodig heeft om de naald voorbij de 100 km/h te geleiden. Pas bij 325 km/h stopt de zwarte schone met versnellen. Een intuïtieve bediening van de schakelpaddels zijn met dergelijke snelheden geen overbodige luxe. Hier kwam de expertise van Formule 1-legende Michael Schumacher goed van pas. De zevenvoudig wereldkampioen was medeverantwoordelijk voor het interieurontwerp van de 458, waarbij doelgerichtheid en functionaliteit duidelijk centraal staan.

U bent onder de indruk? Wacht maar tot u zelf heeft plaatsgenomen achter het afgeplatte, racy stuurwiel. En u zich overgeeft aan Italiaanse superkrachten, aangemoedigd door een 570-koppig symfonieorkest. Hierbij bent u van harte uitgenodigd!

Met hartelijke groet,
Prins Esclusivo.

Climate control
elektrisch verstelbare voorstoel(en)
Giallo remklauwen
lederen bekleding
Lederen dashboard
Lederen deurpanelen
Lederen middenconsole
Lichtmetalen velgen 20"
Logo in de hoofdsteunen
Navigatiesysteem
Scuderia emblemem
Xenon verlichting