Ferrari F430

Ferrari F430

Model
F430
Type
F1 Coupe , Scuderia wielen
Fabriekskleur
Rosso Corsa
Transmissie
Automaat
KM Stand
76.941 km
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Garantie
6 Maanden

Speciaal voor bij wie het Ferrari-rode bloed kruipt waar het niet gaan kan: een weergaloos mooie F430, gegoten een perfect passend maatkostuum met traditionele merkkleuren… én Scuderia striping!
Deze machtige volbloed spat zowaar van uw scherm af met zijn verpletterende looks en sublieme conditie. Onlangs is er aan deze snaarstrakke, pure Ferrari onderhoud uitgevoerd bij officieel Ferrari Dealer Munsterhuis in Hengelo, waardoor de auto ook technisch in uitmuntende staat verkeert.

Exterieur

Het verhaal van dit unieke exemplaar is nog lang niet af, maar dat deze prachtmachine nu al een rijdende legende is, bewijst de glansrijke Rosso Corsa lak. Zeker in combinatie met de Scuderia striping doet dit raspaard heel wat nekken verdraaien en monden openvallen. Een Ferrari zoals een Ferrari hoort te zijn!
De Rosso remklauwen, Scuderia velgen en dito emblemen op de voorschermen accentueren de geweldige hartstocht, het bloedstollende temperament en de grote faam die kenmerkend is voor het legendarische merk uit Maranello.

Interieur

Binnenin de F430 treft u geen grote verrassingen, maar wel een heerlijke dosis Italiaanse flair en doeltreffende details, die duiden op de indrukwekkende performance van de strikte 2-zitter. Waaronder de felrode start- en Manettino-knop, de aluminium sportpedalen, carbon afwerking op het dashboard en natuurlijk de Giallo toerenteller, die reikt tot het weinig verhullende getal 10 (x 1.000 rpm).
Verder is het vooral Nero leder wat de klok slaat aan boord van de F430. Waaronder op de stoelen, de deurpanelen en het dashboard. Prettige bijkomstigheid is dat het Ferrari-interieur in uitstekende conditie verkeert. Voor dit steigerende paard is zichtbaar goed gezorgd!

Techniek

Het leukste aan deze auto bewaren we echter voor het laatst: de sportuitlaat. Weet de F430 normaal gesproken al een hevige dosis kippenvel op te wekken met zijn karakteristieke motorgeluid. Dit exemplaar is wat dat betreft de overtreffende trap.
Onder luid gebrul ontwaakt de atmosferische, 490 pk sterke 4,3 liter 8-cilinder. Om vervolgens – wanneer eenmaal hoger in de toeren – over te gaan in een intrigerende Ferrari V8-huil, gepaard met metaalachtige klanken. Nog een kleine dot gas extra en de waanzinnige sound gaat over in een snerpende jank die door merg en been gaat… Goed voor een flinke adrenalinestoot en rammelende trommelvliezen!
Stel de Magnettino knop in naar keuze (afhankelijk van of u in een ‘race mood’ bent of dat u de heerlijke klanken van het magische symfonieorkest achter u op iets subtielere wijze wilt ervaren), geef een ferme tik tegen de rechter paddle van de semiautomatische F1-transmissie achter het stuurwiel en… het grote smullen kan gaan beginnen!
4 tellen later raast de naald van de snelheidsmeter voorbij de 100 km/h. Pas bij 315 km/h stopt de F430 met versnellen. Bent u klaar voor al het (muzikale) geweld en de ongekende hoeveelheid Ferrari-emotie die deze magistrale ‘Prancing Horse’ teweegbrengt? U bent van harte welkom in onze showroom!

Met hartelijke groet,
Prins Esclusivo

19 inch wielen
Climate control
lederen bekleding
Lederen dashboard
Lederen deurpanelen
Lederen hemelbekleding
Logo in de hoofdsteunen
Radio/CD speler
Rosso Remklauwen
sportuitlaat