Ferrari F430

Ferrari F430

Model
F430
Type
, Manual, Daytona seats
Fabriekskleur
Rosso Scuderia
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
27.148 km
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Garantie
6 Maanden

Een Ferrari zoals een Ferrari volgens velen hoort te zijn: uitgedost in traditionele merkkleuren! De combinatie Rosso Scuderia exterieur met Nero leder interieur is al haast net zo befaamd als het merk zelf. En staat deze buitengewoon fraaie, origineel Nederlandse en dealeronderhouden F430 mét handgeschakelde versnellingsbak (!) bovendien weergaloos…

Wie aan Ferrari denkt, denkt aan rood. En wie aan rood denkt, associeert dit al gauw met Ferrari. Eigenlijk is daar is een hele logische verklaring voor: op niets staat het Ferrari-rood zo goed als op een… Ferrari. Basta. Maar hoe fantastisch mooi deze waanzinnige F430 ook oogt én klinkt (er huist een heerlijke, rauwe V8 met dito geluidssensatie achterin), het grootste, hartverwarmende ‘geheim’ priemt tussen de beide Daytona sportstoelen: een handgeschakelde versnellingsbak! Hoe vaak komt u die tegen in een F430? Bijna nooit! Des te opmerkelijker als u zich bedenkt dat een dergelijke transmissie gelijk staat aan karakter, vuur en temperament. Kortom: net zo traditioneel en puur als een Ferrari in het Ferrari-rood.

In het verlengde hiervan beschikt deze oogverblindende F430 over een samenstelling die perfect aansluit op de unieke merkwaarden én –kleuren. Want behalve het vele zwart en rood (tot en met de Rosso remklauwen aan toe), weet het geel van de Scuderia Ferrari Shields op de flanken eveneens voor een uitzonderlijke aantrekkingskracht te zorgen. Zoals alleen onvervalst raspaard uit Italië dat kan. Een lijn die wordt doorgetrokken in het interieur, waar de Giallo toerenteller misschien nog wel de meeste aandacht naar zich toe trekt. Zeker wanneer u zich ervan bewust bent dat deze tot wel 10.000 tpm reikt… Met een knipoog naar de Formule 1, en als bevestiging van de zuivere racegenen, beschikt deze volbloed F430 tevens over een Carbon dashboardpaneel in de machtige Ferrari-cabine.

Machtig is ook de 490 pk sterke V8 achter uw stoel. Vooral wanneer deze van zich laat horen! Onder luid geroffel ontwaakt de 4,3 liter 8-cilinder, om vervolgens – wanneer eenmaal hoger in de toeren – over te gaan in een karakteristieke Ferrari V8-brul, gepaard met metaalachtige klanken. Nog een kleine dot gas extra en het feest gaat pas echt ‘los’ dankzij een snerpende jank die door merg en been gaat… Goed voor een flinke adrenalinestoot, een hevige hoeveelheid kippenvel en rammelende trommelvliezen.

Smaakt al dit muzikale geweld naar meer? Goed nieuws: dit is nog maar het begin! Schakel de magische handbak via de illustere schakelcoulissen (gepaard met een significante ‘klik’) in zijn ‘1’, en het heerlijk klinkende, 490-koppige symfonieorkest zet alle geluidssensatie om in zuivere kracht. 3,8 seconden later schiet de naald van de kilometerteller de 100 km/h voorbij. Zó voelt ‘puro Ferrari emozione’!
Beleef deze bloedmooie Rosso Scuderia Ferrari F430 zelf, en breng een bezoek aan onze showroom. We kijken uit naar uw komst!

Met hartelijke groet,
Prins Esclusivo.