Ferrari F430

Ferrari F430

Model
F430
Type
| Manual / Handbak | Carbon | Origi.NL
Fabriekskleur
Rosso Corsa
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
47.849 km
Bouwjaar
2006
Brandstof
Benzine
Garantie
6 Maanden

Ferrari F430 Rosso Corsa

Een moderne supercar als slimme investering? Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. Maar dat is het niet! Deze uiterst fraaie, handgeschakelde (!) F430 uitgevoerd in traditionele Ferrari-kleuren bevat namelijk alle ingrediënten om een waarachtige, op waarde geschatte klassieker te worden. Maar dan wel eentje die minstens zo subliem rijdt als dat ze eruitziet, met een overvloed aan power en grip, een snaarstrak onderstel, kippenvel verwerkend hoog toerental en een transmissie die op het oog meer weg heeft van een kunstwerk dan van een briljant stukje techniek. Het karakteristieke klik-klak geluid van de aluminium pook wanneer deze zich door het prachtig uitgefreesde schakelpatroon laat roeren, zorgt voor dermate veel beleving aan boord van de F430, dat ze gerobotiseerde F1-varianten spontaan een toontje lager laat zingen. Dít is wat een Ferrari een échte Ferrari maakt!

Historie

Klinkt als muziek in de oren? Verrassing: er valt nog veel meer moois te melden. Zo is de Italiaanse volbloed uitgerust met een speciale Sport Kit, is ze in handen geweest van slechts 2 eigenaren, van origine Nederlands geleverd door Ferrari dealer Kroymans in Hilversum én daar tevens onderhouden.
Bovendien is de onderhoudshistorie bekend, alsmede aantoonbaar. De meest recente servicebeurt stamt uit 2017. De koppeling werd bij een kilometerstand van 30.000 vervangen. Wat verder opvallend is, is dat de oorspronkelijke eigenaar de F430 maar liefst 10 jaar in zijn bezit had. Zijn opvolger reed niet langer dan 1 jaar in de auto, waarna deze bij ons werd ingeruild. Kortom: een unieke kans voor iedere puristische autoliefhebber met een geweldige zwak voor snelheid, sensatie, schoonheid en zuivere Ferrari-emotie. Wie wij zoeken? Iemand bij wie deze F430 letterlijk als rode draad door het leven gaat!

Exterieur

Het vurige Rosso Corsa lakwerk wint er bepaald geen doekjes om. Alsof de kleurstelling en het ontwerp van de carrosserie nog niet heftig genoeg zijn, monteerde Kroymans voor aflevering een heuse Sport Kit. Bestaande uit bloedmooie elementen als Scuderia velgen voorzien van een grijstint, een aangepaste Front Spoiler Aerodynamic en tal van carbon delen. Waaronder: buitenspiegel- en koplampbehuizingen, Fuel cap, alsmede luchtroosters naast de glazen motorkap achter. Het befaamde steigerende paard prijkt zowel op de lichtgewicht tankdop, als op de voorste schermen in de vorm van Scuderia Ferrari Shields. De Rosso remklauwen tot slot, verklappen alvast dat stoppen met de F430 net zoveel indruk maakt als versnellen. Dit gezegd hebbende, beseffen we ons des te meer dat deze supercar zomaar een collectors item zou kunnen worden… Of nu al is.

Interieur & uitrusting

De Cuoio kleurstelling binnenin de F430 is al haast net zo vertrouwd als het Ferrari-rood aan de buitenzijde. Echter, maakt dat deze 2-zitter minder spannend? Nee, integendeel! Niet voor niets is genoemde combinatie ongekend populair.
Vertrouwd of niet, ook het interieur bevat een speciale touch, waarmee de F430 zich net even wat meer onderscheidt dan haar soortgenoten. Zo zijn, behalve de stoelen, het dashboard en de deurpanelen, ook het stuurwiel en de middenconsole bekleed met Cuoio leder. En daarmee zijn we er nog niet, want zelfs de dakhemel en stijlen ontkwamen niet aan het lichtbruine lederen offensief. Een origineel Becker radio-/navigatiesysteem completeert de smaakvolle cockpit van deze Ferrari. Plaatsnemen is zodoende al een feest op zich!

Techniek & performance

Maar dan, de felrode startknop lonkt. Binnen 4 seconden knalt de magistrale maestro van 0 naar 100 km/h, mits u de artistieke pook soepel en snel door de 6 sleuven loodst. Pas bij 315 km/h houden de 490 paarden het voor gezien. De 4,3 liter 8-cilinder uit het achteronder haalt de beste coureur in u naar boven en stuwt het racebloed richting vingertoppen, handpalm en – niet te vergeten – uw rechtervoet. Aangemoedigd door een heus symfonieorkest, luisterend naar de naam ‘Ferrari-V8’. Wil de beste kandidaat opstaan alstublieft?

Met hartelijke groet,
Prins Esclusivo

Deze auto leasen of financieren?

In samenwerking met AFIC, specialist in financieringen en verzekeringen, kunnen wij voor u een passende financiering realiseren. Met een financial lease kost het u geen liquiditeit en profiteert u van vele (fiscale) voordelen.

Zakelijk
Particulier
Aanschafprijs
BTW
Leasebedrag
Slottermijn
Opnieuw berekenen

Dit is een BTW auto. Bij aankoop betaald u zelf de BTW en kunt u de aanschafprijs exclusief BTW financieren.

Airco met elektronische regeling
Alarmsysteem
Becker radio/navigatie systeem
Carbon koplampen
Carbon spiegels
Carbon tankklep
lederen bekleding
Lederen dashboard
Lederen deurpanelen
Lederen hemelbekleding
Lederen middenconsole
Logo in de hoofdsteunen
Rosso Remklauwen
Scuderia emblemem
Scuderia wielen
Xenon verlichting
 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.