Ferrari F430

Ferrari F430

Model
F430
Type
Scuderia
Fabriekskleur
Bianco Avus
Transmissie
Automaat
KM Stand
27.094 km
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Garantie
6 Maanden

U heeft een uitzonderlijk passie voor snelheid. Racen zit in uw bloed. Tegelijkertijd hecht u veel waarde aan stijl en design. Met daarbij de kanttekening dat de schitterende, scherpe vormen in dienst staan van de superieure prestaties op én naast het circuit. Gefeliciteerd, u heeft u uw ultieme droomauto gevonden: de Ferrari 430 Scuderia!

Niemand minder dan Formule 1-legende Michael Schumacher, de succesvolste F1-coureur aller tijden, verzorgde in 2007 op de IAA in Frankfurt de spectaculaire onthulling van de snelste productie-F430 uit de geschiedenis. Geheel toevallig was dit uiteraard niet. De zevenvoudig wereldkampioen – die in totaal maar liefst vijf titels naar Maranello wist te halen – was vanaf het begin nauw betrokken bij de ontwikkeling van de 430 Scuderia. Schumacher bewees zijn exceptionele rijderskunsten nog lang niet te zijn verleerd, en deed ook nu weer waar hij al die jaren zo goed in was: Ferrari naar ongekende hoogtes brengen. Daar waar het merk thuishoort.

De prachtige, maagdelijk witte Bianco Avus lak van dit unieke exemplaar (chassisnr. 163276), sluit perfect aan bij de pure racefilosofie van de Italiaans/Duitse formatie. Alsof de aerodynamisch fraai gestylde bumpers en skirts, hoog gepositioneerde sportuitlaten, extra grote diffuser, 19 inch ‘Scuderia grey’ velgen, Rosso remklauwen en carbon afwerking nog niet voldoende tot de verbeelding spreken, is deze bijzondere Ferrari speciaal voorzien van een zilveren striping, welke één op één symbool staat voor de geweldige snelheid waarmee de temperamentvolle Italiaan het asfalt onder zich verslindt.

Slechts een druk op de begerenswaardige startknop volstaat voor het verkrijgen van een hevig kippenvelmoment. Met dank aan de sensationele uitlaatsound, die met geen enkel andere auto te vergelijken is. Een geluid dat gevoelsmatig zowaar wordt overstemd door de ongekende kracht van het 8-koppige symfonieorkest. De manier waarop de Scuderia de 510 pk’s (20 pk méér dan de standaard F430) de wereld in helpt, gaat namelijk door merg en been.

Een voorzichtige duw op het gaspedaal is voldoende om te worden onderworpen aan een fixe adrenalinestoot. De in carbon ondergedompelde 4,3 liter 8-clinder weet de Scuderia in slechts 3,6 seconden richting de 100 km/h te stuwen. Dit mede dankzij de razendsnel werkende F1-versnellingsbak (schakelen gaat in slechts 60 milliseconden!), die zich laat bedienen door perfect gepositioneerde carbon schakelpaddles. Perfect zijn ook de alcantara racekuipen, die aanvoelen als een harnas, terwijl u de 430 tot het uiterste drijft. Kortom: een geweldige machine met een extreem verslavende werking.

De ‘Stradale roll bar’ lijkt dan ook geen overbodige luxe, daar u continu wordt uitgedaagd om nóg harder te gaan. Deze machtige Ferrari voelt zich veruit het meeste thuis op een bochtig circuit. Mede dankzij een gewicht dat 100 kg lager ligt dan zijn minder krachtige broer, laat de 430 Scuderia zich uitermate gecontroleerd en bloedsnel over het asfalt sturen. De ingebouwde LED-lampjes in het met carbon afgewerkte stuurwiel, welke – net als in de Formule 1 – aangeven wanneer het tijd is om op- of terug te schakelen, alsmede de in Giallo uitgevoerde toerenteller daar recht achter, versterken het gevoel in iets unieks te rijden.

De Ferrari 430 Scuderia getuigt van vakmanschap in zijn puurste vorm. Dat is in elk detail terug te zien: van de witte stiksels in het interieur, die op geraffineerde wijze refereren naar de Bianco Avus lak aan de buitenzijde, tot aan de minimalistische afwerking op de vloer (van een tapijt ontbreekt ieder spoor), ten gunste van de gewichtsbesparing. De rondetijden op Fiorano bevestigen ondertussen wat wij al lang wisten: de Duitse F1-legende heeft opnieuw geschiedenis geschreven, met dank aan dit Italiaanse meesterwerk.

19 inch wielen
Alcantara bekleding
Climate control
Keramische remschijven
Radio/CD speler
Rolbeugel achter de stoelen
Sportstoelen
Xenon verlichting