Ferrari F430

Ferrari F430

Model
F430
Type
Spider F1
Kleur
Grijs
Transmissie
Automaat
KM Stand
54.273 km
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Garantie
6 Maanden

Op zoek naar de perfecte balans tussen uitgesproken sportiviteit en pretentieloze elegantie? Zoek niet verder, want deze origineel Nederlands geleverde Ferrari F430 Spider blinkt uit op beide vlakken!
Dit donkergrijze prachtexemplaar werd in november 2006 afgeleverd door gerenommeerd en gerespecteerd Ferrari dealer Kroymans in Hilversum. Het is duidelijk te zien dat de eerste eigenaar bij het samenstellen van de Spider net zo consequent was als de bouwers van dit waanzinnige raspaard.

Exterieur

Kijkend naar de scherp gestileerde carrosserie, met zijn chique Grigio Silverstone lakwerk en daaronder donkere velgen, zijn er zichtbaar geen concessies gedaan. Qua design niet, en ook zeker niet qua kleurstelling. Want zo puur als de vormen van de F430 op prestaties zijn gericht, zo gedistingeerd is de aankleding van de Ferrari.
Dat deze lijn tot in detail is doorgetrokken, wordt bevestigd door de grijze naafkappen; deze zijn opgetrokken uit carbon. Oftewel: lichter, sterker en daardoor ten goede komend van de performance. Qua tint komt het materiaal overheen met de rest van de buitenzijde. Heel erg opvallen doet deze optie dus niet. In plaats daarvan doen de carbon delen uiterst discreet hun werk. Precies zoals de eerste eigenaar destijds bedoeld heeft. Helemaal incognito door het leven gaan ging de man daarentegen iets te ver, refererend naar de Giallo remklauwen en knalgele Scuderia Ferrari Shields op de voorste schermen. Geef hem eens ongelijk; wie wil er nu niet geassocieerd worden met het meest legendarische automerk ter wereld?

Interieur

Binnenin het Italiaanse meesterwerk voert Nero lederen bekleding de boventoon. En net als het exterieur, wordt ook de cockpit van de Ferrari opgesierd door lichtgewicht delen en Giallo accenten. Diverse panelen op onder andere het dashboard en de tunnelconsole zijn voorzien van een carbon afwerking. Recht vóór de bestuurder weet een Giallo rev-counter als geen ander de aandacht voor zich op te eisen. Geheel terecht overigens, gezien het bereik van 10.000 tpm…
Een Becker radio-/navigatiesysteem inclusief Bluetooth complementeert het comfortabele uitrustingsniveau van de open 2-zitter. Maar pas écht indruk maken doet de Spider wanneer de felrode startknop wordt ingedrukt. En de cabriokap open is…

Techniek

Achter u ontwaken 490 trappelende paarden op overtuigende wijze. De atmosferische 4,3 liter V8 klinkt en ís meeslepend in alle toergebieden. De geweldige brul bij een koude start maakt meteen veel los. Bij inzittende(n) én omstanders. Soms bijna letterlijk; het gestamp van de 8 cilinders is erg intens, en dreunt voelbaar door het hele lichaam. Eenmaal onderweg laat de typische V8-huil graag van zich horen. En wie het gaspedaal nog iets verder laat zakken wordt rijkelijk getrakteerd op een snerpende jank die door merg en been gaat…
Binnen 4 tellen raast de naald van de snelheidsmeter vanuit stilstand voorbij de 100 km/h. Mede dankzij de sublieme werking van de bliksemsnelle F1-transmissie inclusief schakelflippers. Wie doortrekt in de hoogste versnelling weet de 315 km/h te bereiken. Indrukwekkend, maar niet noodzakelijk om maximaal te kunnen genieten van de geweldige rijsensatie die deze F430 Spider te bieden heeft. Zolang de Italiaanse schone in beweging is, stroomt de benzine onverminderd hard door uw aderen. Sterker, alleen ernaar kijken is al voldoende om uw autohart een sprongetje te laten maken.
Test het zelf, u bent van harte welkom in onze showroom te Nunspeet!

Met hartelijke groet,
Prins Esclusivo

Startonderbreking