Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo

Model
Gallardo
Type
Superleggera
Fabriekskleur
Nero Noctis
Transmissie
Automaat
KM Stand
34.496 km
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Garantie
6 Maanden

Vederlicht en vlijmscherp. Deze sensationeel mooie Lamborghini Gallardo Superleggera, is als een perfect geslepen diamant, waarvan de scherpe kantjes nooit ofte nimmer verloren zullen gaan.
De “Superlight” uitvoering uit 2008 is het absolute toppunt als het om emotie en rijbeleving gaat en lijkt de term “Less is more” te hebben uitgevonden. Al slaat dit natuurlijk alleen op het gewicht van de auto. Want voor de rest is deze bloedstollende Lamborghini vooral heel veel “more”.

Historie

Dit inktzwarte exemplaar is perfect (dealer)onderhouden en verkeert in snaarstrakke conditie. De opwindende stier vond zijn oorsprong in Brussel. De tweede eigenaar betrof een Nederlander. De laatste servicebeurt werd uitgevoerd in 2015 bij een kilometerstand van 31.330, door gerenommeerd officieel Nederlands importeur Lamborghini Leusden.
Deze uiterst fraaie Gallardo Superleggera is het rijdende bewijs dat échte kunst van alle tijden is. Immers, hoe eigentijds ook, 13 jaar na de introductie van het model (de Superleggera volgde in 2007), maakt het progressieve en excentrieke lijnenspel van de Italiaanse supercar nog steeds extreem veel indruk. Bijna net zoveel als de heerlijke jank die de 5,0 liter V10 onder de carbon motorkap produceert…

Exterieur

De Gallardo Superleggera is eigenlijk alles waar Lamborghini voor staat: krachtig, extravagant en bloedsnel. Dit bijzondere exemplaar werd voor de gelegenheid ondergedompeld in de discrete, diepzwarte kleurstelling Nero Noctis. Aan aandacht heeft het de Gallardo sowieso nooit ontbroken. Daar verandert de relatief ingetogen carrosserietint helemaal niets aan. Sterker: de zwarte lak is zó intens, dat menig aanschouwer zichzelf erin dreigt te ‘verliezen’, geholpen door de fijne vleug mysterie die de kleur weet op te wekken op het toch al buitenaards mooie koetswerk.
Onmiskenbare Superleggera features als donkergetinte 19 inch spaakvelgen met titanium wielmoeren en een carbon afwerking op de buitenspiegels, sideskirts, diffusor en engine cover, laten zien dat de wilde stier uit Sant’Agata Bolognese bepaald niet met fluwelen handschoentjes hoeft te worden aangepakt. Bovendien sluiten alle genoemde componenten optisch naadloos aan op het egaal zwarte exterieur.
Dit unieke exemplaar voegt daar tevens een carbon achterspoiler aan toe: volgens de kenners een absolute ‘must’ voor de Superleggera! Dankzij de artistieke striping op de zijkanten met daarin de typebenaming uitgeschreven, begrijpt zelfs de grootste auto-analfabeet nog dat het hier om iets exceptioneels gaat…

Interieur

Ook binnenin de Lamborghini wordt op alle fronten duidelijk gemaakt dat u zojuist in iets speciaals bent beland. Zo zijn de sportstoelen, het dashboard, het sportstuur en zelfs de dakhemel rijkelijk bekleed met Alcantara. De afwerking zorgt voor een opzwepende ‘racy’ uitstraling en is daarenboven een lust voor het oog!
Het lichtgewicht karakter wordt aan boord van de Superleggera nog eens op fraaie wijze onderstreept, want ook hier is het carbon wat de klok slaat. Onder andere de onderzijde van het afgevlakte stuurwiel, de deurpanelen en de tunnelconsole zijn voorzien van dit ultra sterke en vederlichte materiaal. Tevens zijn de nauw omsluitende kuipstoelen opgetrokken uit koolstofvezel. Het staat de mysterieuze Gallardo weergaloos. En misschien nog wel belangrijker: het helpt de Lamborghini aan een nóg betere performance!

Uitrusting

De Superlight versies van de befaamde autofabrikant staan bekend om hun Spartaanse aankleding. Dat betekent dat rijbeleving en prestaties centraal staan, en luxe en comfort van secundair belang zijn. De Gallardo Superleggera vormt daarop geen uitzondering. Al is er allesbehalve sprake van een ‘karige uitrusting’.
Zo is deze auto onder andere voorzien van een navigatie en een liftsysteem. Laatstgenoemde is vooral handig wanneer in een woonwijk geen rekening is gehouden met de ‘bescheiden’ rijhoogte van de Lamborghini. Het liftsysteem zorgt ervoor dat het schitterende front iets meer afstand doet van het asfalt, om zodoende drempels en allerlei andere sportwagenonvriendelijke hindernissen op de openbare weg, zonder schade te overmeesteren.

Techniek & performance

Desalniettemin adviseren wij u om zover mogelijk uit de buurt te blijven van de bebouwde kom. Of het moet een rit langs de boulevard zijn natuurlijk. Waarom? Omdat de Gallardo Superleggera pas écht tot haar recht komt wanneer er ruimte is om de limiet op te zoeken. En die ligt ver, héél ver weg…
De 10-cilinder heeft power te over; dankzij een verbeterde inlaat, uitlaat en ECU steeg het maximum vermogen met 10 pk, naar een totaal van 530. Echter, het zijn het vooral de 100 kilo’s die de Superleggera minder op de weegschaal brengt, waarmee ze het rijplezier naar een ongekend hoog niveau heeft weten te tillen. Sprinten vanuit stilstand naar de 100 km/h is binnen 3,8 seconden voltooid. De topsnelheid bedraagt 315 km/h. Waarden die op papier indrukwekkend zijn, maar in ‘real life’ pas écht imponeren.

Zelf ervaren? Hierbij bent u van harte uitgenodigd!

Met hartelijk groet,
Prins Esclusivo

Alcantara bekleding
Alcantara hemel
Aluminium sportpedalen
Audio installatie
Carbon dashboard
Carbon deurpanelen
Carbon diffuser
Carbon inleg in stuurwiel
Carbon middenconsole
Carbon sideskirts
Carbon spiegelkappen
Carbon sportstoelen
Climate control
Lichtmetalen velgen 19
Xenon verlichting